Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ ГОРАН САЛИХОВИЋ САСТАО СЕ СА ГЛАВНИМ ТУЖИОЦЕМ ПАРИЗА. ЦЕНТРАЛНЕ ТЕМЕ САСТАНКА ОДНОСИЛЕ СУ СЕ НА БОРБУ ПРОТИВ ТЕРОРИЗМА И МЕЂУНАРОДНОГ КРИЈУМЧАРЕЊА ОРУЖЈА И ЕКСПЛОЗИВА

10.06.2015. 15:20

Главни тужилац Париза, г. Francois Falleti, са својим сарадницима посјетио је Тужилаштво БиХ и састао се са главним тужиоцем Гораном Салиховићем и званичницима Тужилаштва БиХ.

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ ГОРАН САЛИХОВИЋ САСТАО СЕ СА ГЛАВНИМ ТУЖИОЦЕМ ПАРИЗА. ЦЕНТРАЛНЕ ТЕМЕ САСТАНКА ОДНОСИЛЕ СУ СЕ НА БОРБУ ПРОТИВ ТЕРОРИЗМА И МЕЂУНАРОДНОГ КРИЈУМЧАРЕЊА ОРУЖЈА И ЕКСПЛОЗИВА

Главни тужилац Салиховић, упознао је колеге из Француске са радом и активностима Тужилаштва БиХ, као и радом на предметима који се односе на тероризам и незаконитости у вези кријумчарења оружја и експлозива са међународним елементима, у којима је остварена и сарадња са правосудним и безбједносним институцијама Француске.

Колеге из Француске заинтересоване су за развој добрих односа и сарадње у борби против тероризма, на локалном и глобалном нивоу, а Тужилаштво БиХ свјесно опасности од тероризма, као институција која води активности у процесуирању ових предмета, остварује интензивне контакте са партнерским институцијама у региону, Европи и свијету.

Учесници састанка сложили су се да кријумчарење оружја и експлозива, који се најчешће користе за извршење тешких кривичних дјела, тероризма и организованог криминала, представља велику безбједносну пријетњу и значајно угрожава безбједност грађана, па због тога наведене незаконитости захтијевају одлучну реакцију правосуђа и полицијских и безбједносних агенција, у борби на откривању и кажњавању починилаца.

На састанку је договорено формирање заједничких истражних тимова из тужилаштава двију земаља, који ће заједнички проводити истраге за кривична дјела чије извршење је повезано са БиХ и Француском, а закључено је да ће се партнерска сарадња тужилаштава БиХ и Француске наставити и интензивирати у будућности.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba