Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ GORAN SALIHOVIĆ SASTAO SE SA GLAVNIM TUŽITELJEM PARIZA. SREDIŠNJE TEME SASTANKA ODNOSILE SU SE NA BORBU PROTIV TERORIZMA I MEĐUNARODNOG KRIJUMČARENJA ORUŽJA I EKSPLOZIVA

10.06.2015. 15:20

Glavni tužitelj Pariza, g. Francois Falleti, sa svojim suradnicima posjetio je Tužiteljstvo BiH i sastao se sa glavnim tužiteljem Goranom Salihovićem i dužnosnicima Tužiteljstva BiH.

GLAVNI TUŽITELJ GORAN SALIHOVIĆ SASTAO SE SA GLAVNIM TUŽITELJEM PARIZA. SREDIŠNJE TEME SASTANKA ODNOSILE SU SE NA BORBU PROTIV TERORIZMA I MEĐUNARODNOG KRIJUMČARENJA ORUŽJA I EKSPLOZIVA

Glavni tužitelj Salihović, upoznao je kolege iz Francuske sa radom i aktivnostima Tužiteljstva BiH, kao i radom na predmetima koji se odnose na terorizam i nezakonitosti u svezi krijumčarenja oružja i eksploziva sa međunarodnim elementima, u kojima je ostvarena i suradnja sa pravosudnim i sigurnosnim institucijama Francuske.

Kolege iz Francuske zainteresirane su za razvoj dobrih odnosa i suradnje u borbi protiv terorizma, na lokalnoj i globalnoj razini, a Tužiteljstvo BiH svjesno opasnosti od terorizma, kao institucija koja vodi aktivnosti u procesuiranju ovih predmeta, ostvaruje intenzivne kontakte sa partnerskim institucijama u regionu, Europi i svijetu.

Sudionici sastanka složili su se da krijumčarenje oružja i eksploziva, koji se najčešće koriste za izvršenje teških kaznenih djela, terorizma i organiziranog kriminala, predstavlja veliku sigurnosnu prijetnju i značajno ugrožava sigurnost građana, pa zbog toga navedene nezakonitosti zahtijevaju odlučnu reakciju pravosuđa i policijskih i sigurnosnih agencija, u borbi na otkrivanju i kažnjavanju počinitelja.

Na sastanku je dogovoreno formiranje zajedničkih istražnih timova iz tužiteljstava dviju zemalja, koji će zajednički provoditi istrage za kaznena djela čije izvršenje je povezano sa BiH i Francuskom, a zaključeno je da će se partnerska suradnja tužiteljstava BiH i Francuske nastaviti i intenzivirati u budućnosti.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba