Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА МИНИСТРОМ БЕЗБЈЕДНОСТИ БиХ. ИСКАЗАНА ПУНА МЕЂУСОБНА ПОДРШКА ДВИЈУ ИНСТИТУЦИЈА У УСПОСТАВИ ВЛАДАВИНЕ ПРАВА

08.04.2015. 13:06

Главни тужилац Тужилаштва БиХ, Горан Салиховић, састао се са министром безбједности БиХ, Драганом Мектићем. На састанку је разговарано о међусобној помоћи и сарадњи двију институција, у процесу успоставе владавине права и јачања безбједности за све грађане Босне и Херцеговине.

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА МИНИСТРОМ БЕЗБЈЕДНОСТИ БиХ. ИСКАЗАНА ПУНА МЕЂУСОБНА ПОДРШКА ДВИЈУ ИНСТИТУЦИЈА У УСПОСТАВИ ВЛАДАВИНЕ ПРАВА

Главни тужилац Салиховић честитао је министру Мектићу на именовању и изразио задовољство што је Савјет министара формиран и почео са радом, јер је функционисање власти на државном нивоу врло битно за све реформске процесе који су у току.

Министар Мектић исказао је пуну подршку Тужилаштву БиХ у интензивирању активности у борби против корупције, организованог криминала, тероризма и других кривичних дјела, јер је процесуирање ових кривичних дјела врло битно за цјелокупну безбједносну ситуацију у Босни и Херцеговини, региону, па чак и на глобалном нивоу, када је ријеч о борби против тероризма.

Главни тужилац је упознао министра са текућим активностима и радом Тужилаштва БиХ, као и чињеницом да ће у наредних неколико мјесеци бити подигнут већи број оптужница за врло озбиљна кривична дјела рганизованог криминала, прања новца, тероризма, као и оптужница против држављана БиХ због незаконитог прикључивања страним војним и паравојним организацијама и учествовања на страним ратиштима.

Министар Мектић истакао је да су Министарство безбједности БиХ и Тужилаштво БиХ партнерске институције са истим циљем и задатком, а то је побољшање безбједности грађана и отклањање и елиминисање свих безбједносних пријетњи које угрожавају безбједност у нашој земљи.

Министарство безбједности у наредном периоду планира јачати капацитете за борбу против свих безбједносних пријетњи, у чему је кључни елемент добра сарадња са партнерским институцијама.

С обзиром да у оквиру Министарства безбједности БиХ дјелује више полицијских и безбједносних агенција са којима Тужилаштво БиХ има свакодневну и интензивну сарадњу, договорено је да се у наредном периоду још више ојача директна комуникација и сарадња у заједничком раду и активностима.

Безбједносни аспект је врло битан у процесу европских интеграција Босне и Херцеговине, па је због тога договорена интензивна сарадња са партнерским институцијама у земљама региона и земљама ЕУ и јачање међународне улоге Босне и Херцеговине у том процесу.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba