Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ SE SASTAO SA MINISTROM SIGURNOSTI BiH. ISKAZANA PUNA MEĐUSOBNA POTPORA DVIJU INSTITUCIJA U USPOSTAVI VLADAVINE PRAVA

08.04.2015. 13:06

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH, Goran Salihović, sastao se sa ministrom sigurnosti BiH, Draganom Mektićem. Na sastanku je razgovarano o međusobnoj pomoći i suradnji dviju institucija, u procesu uspostave vladavine prava i jačanja sigurnosti za sve građane Bosne i Hercegovine.

GLAVNI TUŽITELJ SE SASTAO SA MINISTROM SIGURNOSTI BiH. ISKAZANA PUNA MEĐUSOBNA POTPORA DVIJU INSTITUCIJA U USPOSTAVI VLADAVINE PRAVA

Glavni tužitelj Salihović čestitao je ministru Mektiću na imenovanju i izrazio zadovoljstvo što je Vijeće ministara formirano i počelo sa radom, jer je funkcioniranje vlasti na državnoj razini vrlo bitno za sve reformske procese koji su u tijeku.

Ministar Mektić iskazao je punu potporu Tužiteljstvu BiH u intenziviranju aktivnosti u borbi protiv korupcije, organiziranog kriminala, terorizma i drugih kaznenih djela, jer je procesuiranje ovih kaznenih djela vrlo bitno za cjelokupnu sigurnosnu situaciju u Bosni i Hercegovini, regionu, pa čak i na globalnoj razini, kada je riječ o borbi protiv terorizma.

Glavni tužitelj je upoznao ministra sa tekućim aktivnostima i radom Tužiteljstva BiH, kao i činjenicom da će u narednih nekoliko mjeseci biti podignut veći broj optužnica za vrlo ozbiljna kaznena djela organiziranog kriminala, pranja novca, terorizma, kao i optužnica protiv državljana BiH zbog nezakonitog priključivanja stranim vojnim i paravojnim organizacijama i sudjelovanja na stranim ratištima.

Ministar Mektić istakao je da su Ministarstvo sigurnosti BiH i Tužiteljstvo BiH partnerske institucije sa istim ciljem i zadatkom, a to je poboljšanje sigurnosti građana i otklanjanje i eliminiranje svih sigurnosnih prijetnji koje ugrožavaju sigurnost u našoj zemlji.

Ministarstvo sigurnosti u narednom raydoblju planira jačati kapacitete za borbu protiv svih sigurnosnih prijetnji, u čemu je ključni element dobra suradnja sa partnerskim institucijama.

S obzirom da u okviru Ministarstva sigurnosti BiH djeluje više policijskih i sigurnosnih agencija sa kojima Tužiteljstvo BiH ima svakodnevnu i intenzivnu suradnju, dogovoreno je da se u narednom raydoblju još više ojača izravna komunikacija i suradnja u zajedničkom radu i aktivnostima.

Sigurnosni aspekt je vrlo bitan u procesu europskih integracija Bosne i Hercegovine, pa je zbog toga dogovorena intenzivna suradnja sa partnerskim institucijama u zemljama regiona i zemljama EU i jačanje međunarodne uloge Bosne i Hercegovine u tom procesu.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba