Vijesti

GLAVNI TUŽILAC SE SASTAO SA VRHBOSANSKIM NADBISKUPOM KARDINALOM VINKOM PULJIĆEM

24.02.2015. 14:28

Centralne teme sastanka odnosile su se na sigurnosni aspekt posjete pape Franje Sarajevu i Bosni i Hercegovini, te jačanje vladavine prava u interesu mira i prosperiteta građana Bosne i Hercegovine. Kardinal Puljić iskazao podršku Tužilaštvu BiH u uspostavi vladavine prava.

GLAVNI TUŽILAC SE SASTAO SA VRHBOSANSKIM NADBISKUPOM KARDINALOM VINKOM PULJIĆEM

Tokom posjete, glavni tužilac upoznao je kardinala Puljića sa aktivnostima koje se u Bosni i Hercegovini provode u pravcu jačanja vladavine prava i sigurnosti za sve građane Bosne i Hercegovine.

Glavni tužilac upoznao je kardinala Puljića da će Tužilaštvo BiH zajedno sa Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH, u saradnji sa svim policijskim i sigurnosnim agencijama, koordinirati sve potrebne aktivnosti u vezi sigurnosnih priprema i aktivnosti kako bi posjeta pape Franje našoj zemlji prošla što sigurnije.

Sastanku je prisustvovao i vršilac dužnosti rukovodioca Odjela III Tužilaštva BiH, Miroslav D. Marković.

Na sastanku je glavni tužilac upoznao kardinala Puljića sa formiranjem tužilačkog tima za rasvjetljavanje i procesuiranje odgovornih osoba za ubistva nekoliko sveštenika Banjalučke biskupije u proteklom ratu.

Kardinal Puljić istakao je podršku Tužilaštvu BiH i pravosudnim institucijama u procesu uspostave vladavine prava kao istinskog preduslova za bolji i sigurniji život i blagostanje svih građana Bosne i Hercegovine.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba