Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА ПРЕДСТАВНИЦИМА САВЕЗА ЛОГОРАША БиХ

13.02.2015. 15:20

Представници жртава исказали пуну подршку Тужилаштву БиХ и главном тужиоцу у процесуирању предмета ратних злочина.

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА ПРЕДСТАВНИЦИМА САВЕЗА ЛОГОРАША БиХ

Главни тужилац Тужилаштва БиХ, Горан Салиховић, састао се са представницима Савеза логораша БиХ, г. Јасмином Мешковићем и г. Суљом Кметашем.

На састанку је разговарано о процесуирању предмета ратних злочина, са акцентом на процесуирање предмета који се односе на подручје Прозор-Раме и околине и шире подручје Херцеговине.

Састанку су присуствовали и замјеница главног тужиоца, као и тужиоци који су шефови одсјека у Посебном одјелу за ратне злочине.

Главни тужилац је истакао да Посебни одјел за ратне злочине у овој години наставља још интензивније процесуирање предмета ратних злочина на подручју цијеле Босне и Херцеговине, као и да се наставља сарадња са удружењима жртава из свих крајева БиХ.

Такође, на састанку је истакнуто да су неки предмети за које су се интересовали представници жртава већ у раду, као и да се у наредном периоду могу очекивати тужилачке одлуке.

Тужилаштво Босне и Херцеговине одржава интензивне контакте са представницима удружења жртава и одржава састанке са представницима жртава из цијеле Босне и Херцеговине, јер је доношење правде жртвама најважнији приоритет у процесуирању предмета ратних злочина.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba