Vijesti

GLAVNI TUŽILAC SE SASTAO SA PREDSJEDAVAJUĆIM PREDSJEDNIŠTVA BiH

04.02.2015. 11:10

Glavni tužilac Tužilaštva BiH, Goran Salihović, sastao se u Banja Luci sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH, Mladenom Ivanićem.

GLAVNI TUŽILAC SE SASTAO SA PREDSJEDAVAJUĆIM PREDSJEDNIŠTVA BiH

Na sastanku je razgovarano o saradnji Predsjedništva BiH i Tužilaštva BiH u uspostavi vladavine prava u Bosni i Hercegovini.

Sudionici sastanka su se složili da je potrebno jačanje saradnje između svih institucija u BiH, kako bi se ubrzala uspostava vladavine prava i procesuiranje predmeta terorizma, ratnih zločina, organiziranog kriminala i korupcije.

Ove aktivnosti su ključne za proces uspostave vladavine prava i stvaranja mirnog i sigurnog okruženja za život svih građana Bosne i Hercegovine, a u predstojećem procesu evropskih integracija naše zemlje.

Gospodin Ivanić iskazao je podršku Tužilaštvu BiH u procesu uspostave vladavine prava, te istakao da Tužilaštvo BiH ima podršku od strane Predsjedništva BiH u aktivnostima koje provodi, što se i pokazalo prilikom nedavnog efikasnog rješavanja zahtjeva za angažman kapaciteta i mehanizacije Oružanih snaga BiH u procesu ekshumacija i traženja nestalih osoba.

Zaključeno je da se sve poteškoće i problemi trebaju rješavati zajedničkim radom i saradnjom institucija izvršne, zakonodavne i pravosudne vlasti, radi napretka Bosne i Hercegovine i stvaranja pozitivne atmosfere za život svih građana naše zemlje.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba