Vijesti

OPTUŽENI ZA KRIJUMČARENJE OPOJNIH DROGA SPORAZUMNO PRIZNALI KRIVNJU

26.01.2015. 15:09

Optuženi za kazneno djelo organiziranog kriminala iz članka 250. KZ BiH i neovlaštenog prometa opojnim drogama iz članka 195. KZ BiH priznali su krivnju i sa tužiteljem, u nazočnosti svojih odvjetnika, potpisali sporazum o priznanju krivnje.

OPTUŽENI ZA KRIJUMČARENJE OPOJNIH DROGA SPORAZUMNO PRIZNALI KRIVNJU

Krivnju su priznali optuženi:

1. Pilatić Zoran, rođen 19.07.1991. godine u Čapljini, nastanjen u Ljubuškom, državljanin BiH.

2. Primorac Dražen, rođen 26.07.1987. godine u Mostaru, nastanjen u Ljubuškom, državljanin BiH.

Optuženi su priznali krivnju da su, kao dio organizirane kriminalne skupine sudjelovali u krijumčarenju opojne droge marihuana „skunk“ i opojne droge heroin, sa područja Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

Sukladno njihovim ulogama u počinjenom kaznenom djelu, nakon priznanja krivnje, predložene su kazne:

- Pilatić Zoranu kazna zatvora u trajanju od 1 godine i mjera sigurnosti oduzimanja predmeta uporabljenih ili namijenjenih izvršenju kaznenog djela i koji su nastali izvršenjem kaznenog djela.

- Primorac Draženu kazna zatvora u trajanju od 1 godine i mjera sigurnosti oduzimanja predmeta uporabljenih ili namijenjenih izvršenju kaznenog djela i koji su nastali izvršenjem kaznenog djela.

Sporazumnim priznanjem krivnje optuženi su se obvezali da će na poziv tužiteljstva ili suda, u postupku protiv drugih optuženih, dati detaljno svjedočenje o svim okolnostima počinjenih kaznenih djela.

Sporazumnim priznanjem krivnje optuženi se odriču prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju im na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

Sporazumi su proslijeđeni Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba