Vijesti

OPTUŽENI ZA KRIJUMČARENJE OPOJNIH DROGA SPORAZUMNO PRIZNALI KRIVICU

26.01.2015. 15:09

Optuženi za krivično djelo organiziranog kriminala iz člana 250. KZ BiH i neovlaštenog prometa opojnim drogama iz člana 195. KZ BiH priznali su krivicu i sa tužiocem, u prisustvu svojih advokata, potpisali sporazum o priznanju krivice.

OPTUŽENI ZA KRIJUMČARENJE OPOJNIH DROGA SPORAZUMNO PRIZNALI KRIVICU

Krivicu su priznali optuženi:

1. Pilatić Zoran, rođen 19.07.1991. godine u Čapljini, nastanjen u Ljubuškom, državljanin BiH.

2. Primorac Dražen, rođen 26.07.1987. godine u Mostaru, nastanjen u Ljubuškom, državljanin BiH.

Optuženi su priznali krivicu da su, kao dio organizovane kriminalne grupe, učestvovali u krijumčarenju opojne droge marihuana „skunk“ i opojne droge heroin, sa područja Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

U skladu sa njihovim ulogama u počinjenom krivičnom djelu, nakon priznanja krivice, predložene su kazne:

- Pilatić Zoranu kazna zatvora u trajanju od 1 godine i mjera sigurnosti oduzimanja predmeta upotrijebljenih ili namijenjenih izvršenju krivičnog djela i koji su nastali izvršenjem krivičnog djela.

- Primorac Draženu kazna zatvora u trajanju od 1 godine i mjera sigurnosti oduzimanja predmeta upotrijebljenih ili namijenjenih izvršenju krivičnog djela i koji su nastali izvršenjem krivičnog djela.

Sporazumnim priznanjem krivice optuženi su se obavezali da će na poziv tužilaštva ili suda, u postupku protiv drugih optuženih, dati detaljno svjedočenje o svim okolnostima počinjenih krivičnih djela.

Sporazumnim priznanjem krivice optuženi se odriču prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju im na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH.

Sporazumi su proslijeđeni Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba