Vijesti

TUŽITELJSTVO BiH NASTAVLJA ODLUČNU BORBU PROTIV KORUPCIJE I SVIH OBLIKA ORGANIZIRANOG KRIMINALA

26.01.2015. 15:03

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA-e, na području Sarajeva i Gruda lišili su slobode dvije osobe.

TUŽITELJSTVO BiH NASTAVLJA ODLUČNU BORBU PROTIV KORUPCIJE I SVIH OBLIKA ORGANIZIRANOG KRIMINALA

Lišeni su slobode osumnjičeni inicijala R.I. i M.S., koji je uposlenik Tužiteljstva BiH za kojeg je utvrđeno da je u okviru provođenja istrage postupao nezakonito, mimo znanja nadređenih tužitelja, poštivanja utvrđenih zakonskih procedura, te počinio više nezakonitosti i povreda službene dužnosti.

Tužiteljstvo BiH uskoro će objaviti i puni identitet osumnjičenog protiv kojeg će biti pokrenut kazneni i stegovni postupak, a identitet u ovom trenutku nije otkriven, kako se ne bi ugrozile istražne aktivnosti koje se provode.

Tužiteljstvo BiH odlučno je da se suprotstavi svim oblicima zlouporabe službene dužnosti i najstrožije osuđuje nezakonito djelovanje svog uposlenika, koji će biti procesuiran i u kaznenom i u stegovnom postupku.

Ova aktivnost rezultat je dobre i odlučne suradnje Tužiteljstva BiH i Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA.

Tužiteljstvo BiH poduzelo je sve mjere osiguranja dokaza, kako navedeni osumnjičeni ni na koji način ne bi mogao ugroziti istragu koja se vodi.

Nakon što je ispitao osumnjičene, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene u trajanju od 30 dana.

Mjera pritvora je predložena iz razloga opisanih u članku 132. točka b) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze ili vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike. 

Tužiteljstvo BiH nastavlja aktivnosti u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba