Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ОПТУЖЕНИХ ЗАПОСЛЕНИКА ТУЖИЛАШТВА И СУДА БиХ

12.12.2014. 15:11

Тужилац Одјела II Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

- Петровић Ненада, рођеног 22.03.1966. године у Сарајеву, гдје је и настањен, држављанина БиХ, и

- Трифковић Миће, рођеног 22.06.1969. године у Сарајеву, гдје је и настањен, држављанин БиХ.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ОПТУЖЕНИХ ЗАПОСЛЕНИКА ТУЖИЛАШТВА И СУДА БиХ
ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ОПТУЖЕНИХ ЗАПОСЛЕНИКА ТУЖИЛАШТВА И СУДА БиХ

Оптужница терети Петровић Ненада да је, као службено лице у Суду БиХ, радећи на пословима референт-специјалиста за извршење кривичних санкција и евиденцију привремено одузетих предмета у Суду БиХ, у мјесецу марту, мају, августу и септембру 2014. године, с циљем да себи прибави противправну имовинску корист присвојио доказни материјал-цигарете, у већој количини из предмета КДП-а Суда БиХ, којима је имао приступ јер су му као запосленику повјерене у служби.

Оптужени Трифковић Мића, као запосленик Тужилаштва БиХ, на радном мјесту референт-специјалиста возач у Тужилаштву БиХ, терети се да је стављањем на располагање службеног путничког возила Тужилаштва БиХ, искориштавајући могућност да са службеним возилом Тужилаштва БиХ може несметано улазити и излазити и ван радног времена из комплекса правосудних институција БиХ, превозио незаконито присвојене картонске кутије цигарета, а све са циљем да себи прибави противправну имовинску корист. 

На овај начин, како се наводи у оптужници, оптужени су прибавили противправну имовинску корист у висини од - Петровић Ненад 11.250,00 КМ, а Трифковић Мића у висини од 1.500,00 ЕУР-а.

Петровић Ненад терети се да је починио продужено кривично дјело проневјера у служби из члана 221. став 2. у вези става 1. и члана 54. КЗ-а БиХ, а Трифковић Мића да је почино продужено кривично дјело проневјера у служби - помагањем из члана 221. став 1. у вези са чланом 54. и чланом 31. КЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba