Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ РЕАЛИЗОВАНА МЕЂУНАРОДНА ОПЕРАТИВНА АКЦИЈА „ВЕЗА“ НА ОТКРИВАЊУ ЛИЦА ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ЉУДИ

19.11.2014. 15:04

Поступајући по налогу тужиоца из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ, дјелујући у координисаној акцији, полицијски службеници Граничне полиције БиХ су у раним јутарњим часовима извршили претресе и лишења слободе на подручју Западнохерцеговачког кантона.

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ РЕАЛИЗОВАНА МЕЂУНАРОДНА ОПЕРАТИВНА АКЦИЈА „ВЕЗА“ НА ОТКРИВАЊУ ЛИЦА ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ ЉУДИ

Оперативним штабом акције у сједишту Граничне полиције БиХ руководио је поступајући тужилац, а приликом реализације акције у овом предмету је остварена значајна сарадња са МУП-ом Р Хрватске.

На подручју општине Љубушки извршени су претреси објеката и лишено је слободе 8 лица.

Током претреса пронађена је одређена количина наоружања и војне опреме и други предмети који могу послужити као доказни материјал у току даље истраге.

У овој акцији су лишена слободе лица која су, између осталог, осумњичена да су се као организована криминална група у циљу стицања противправне имовинске користи бавила кријумчарењем држављана Р Турске према земљама Европске уније.

Лица лишена слободе у овој акцији се сумњиче да су извршила кривично дјело организирани криминал из члана 250., у вези са кријумчарењем лица из члана 189. КЗ-а БиХ.

Поступајући тужилац са сарадницима ће у законском року испитати осумњичена лица и након тога ће донијети одлуку о упућивању приједлога за одређивање мјера притвора или мјера забране.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba