Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА ПРЕДСТАВНИЦИМА АМБАСАДЕ САД У БиХ

25.09.2014. 12:13

Главни тужилац Тужилаштва БиХ, Горан Салиховић, састао се са г. Paulom Vakyem и г. Robertom Thomsonom, званичницима администрације САД, укљученим у процесе владавине права и реформе правосуђа.

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА ПРЕДСТАВНИЦИМА АМБАСАДЕ САД У БиХ

На састанку је разговарано о процесу реформе правосуђа у Босни и Херцеговини, као и напорима Тужилаштва БиХ у борби против организованог криминала, тероризма и трговине људима.

Главни тужилац је упознао представнике администрације САД са активностима које Тужилаштво БиХ проводи у борби против свих врста криминала, те повећањем броја оптужница у свим одјелима, нарочито у Посебном одјелу за ратне злочине. Такође, главни тужилац је говорио и о активностима у борби за јачање институције Тужилаштва БиХ, ефикасну реформу правосуђа, те функционалан и независан правни систем, као и заштиту носилаца правосудних функција.

Такође, посјетиоци су упознати и са чињеницом да је Тужилаштво БиХ институција која заједно са полицијским и безбједносним агенцијама Босне и Херцеговине интензивно ради у борби против тероризма и процесуирању лица која на било који начин подржавају тероризам и терористичке активности.

На састанку је разговарано и о напорима које ће Тужилаштво БиХ предузети у будућности у борби против свих облика тешког криминала.

Представници Амбасаде САД истакли су своју подршку раду Тужилаштва БиХ и процесу успоставе владавине права у Босни и Херцеговини и земљама региона.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba