Вијести

УПУЋЕН ПРИЈЕДЛОГ ЗА ОДРЕЂИВАЊЕ МЈЕРЕ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ У ЗВОРНИКУ

17.09.2014. 10:20

Тужилац Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за С.Б. (1975), осумњиченог да је починио кривично дјело ратни злочин против цивилног становништва из члана 173. ст. 1. тач. 1. Кривичног закона БиХ, у вези с чланом 180. став 1. истог Закона.

УПУЋЕН ПРИЈЕДЛОГ ЗА ОДРЕЂИВАЊЕ МЈЕРЕ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ У ЗВОРНИКУ

Осумњичено лице се терети да је починило кривично дјело над жртвама бошњачке националности на подручју општине Зворник - да је током јула 1995. године починило убиство НН дјечака док су вршена масовна погубљења затворених Бошњака из Сребренице.

Осумњичени је, након лишења слободе, предат поступајућем тужиоцу који га је испитао у својству осумњиченог лица, након чега је према Суду БиХ упутио приједлог за одређивање мјере притвора у трајању од мјесец дана из разлога описаних у члану 132. ставу 1. тачке а) и б) Закона о кривичном поступку БиХ.

Између осталог, мјера притвора је предложена због околности које указују да постоји опасност од бјекства осумњиченог, као и због основане бојазни да би осумњичени боравком на слободи, у настојању да омете и онемогући вођење кривичног поступка против њега, покушао извршити утицај на свједоке, саучеснике или помагаче које засигурно познаје, с обзиром да је осумњичени извршио злочин у вријеме док су припадници ВРС вршили погубљење затворених Бошњака из Сребренице, те потом укопавали њихова тијела у ископану гробницу.

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba