Vijesti

PREDLOŽENE MJERE ZABRANE ZA DRAGANA GLOGOVCA (1959)

22.08.2014. 15:02

Tužitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjera zabrane za Glogovac Dragana, rođenog 07.03.1959. godine u Bijeljini, gdje je i nastanjen, državljanina BiH, osumnjičenog za kaznena djela ratni zločin protiv civilnog pučanstva i ratni zločin protiv ratnih zarobljenika iz KZ-a BiH.

PREDLOŽENE MJERE ZABRANE ZA DRAGANA GLOGOVCA (1959)

Navedenog osumnjičenog su, po nalogu Tužiteljstva BiH, lišili slobode ovlašteni policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH u jutarnjim satima 20.08.2014. godine, nakon čega je u zakonskom roku predat Tužiteljstvu BiH.

Glogovac Dragan je pod istragom i osumnjičen je da je kao pripadnik Vojske RS zajedno sa ostalim vojnicima poduzimao radnje nečovječnog postupanja i mučenja prema zatočenicima bošnjačke i hrvatske nacionalnosti, zatvorenim u zatočeničkom objektu „Franjo Herljević“ u Kamenici, općina Zavidovići.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj je prema Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje mjera zabrane koje se odnose na zabranu napuštanja boravišta, zabranu kontaktiranja sa osumnjičenim i svjedocima, kao i obvezno javljanje svakog dana policijskim tijelima u Bijeljini.

Prijedlog za određivanje mjera zabrane upućen je Sudu BiH.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba