Vijesti

PREDLOŽENE MJERE ZABRANE ZA DRAGANA GLOGOVCA (1959)

22.08.2014. 15:02

Tužilac Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjera zabrane za Glogovac Dragana, rođenog 07.03.1959. godine u Bijeljini, gdje je i nastanjen, državljanina BiH, osumnjičenog za krivična djela ratni zločin protiv civilnog stanovništva i ratni zločin protiv ratnih zarobljenika iz KZ-a BiH.

PREDLOŽENE MJERE ZABRANE ZA DRAGANA GLOGOVCA (1959)

Navedenog osumnjičenog su, po nalogu Tužilaštva BiH, lišili slobode ovlašteni policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH u jutarnjim satima 20.08.2014. godine, nakon čega je u zakonskom roku predat Tužilaštvu BiH.

Glogovac Dragan je pod istragom i osumnjičen je da je kao pripadnik Vojske RS zajedno sa ostalim vojnicima preduzimao radnje nečovječnog postupanja i mučenja prema zatvorenicima bošnjačke i hrvatske nacionalnosti, zatvorenim u zatvoreničkom objektu „Franjo Herljević“ u Kamenici, općina Zavidovići.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac je prema Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje mjera zabrane koje se odnose na zabranu napuštanja boravišta, zabranu kontaktiranja sa osumnjičenim i svjedocima, kao i obavezno javljanje svakog dana policijskim organima u Bijeljini.

Prijedlog za određivanje mjera zabrane upućen je Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba