Вијести

УПУЋЕН ПРИЈЕДЛОГ ЗА ОДРЕЂИВАЊЕ МЈЕРЕ ПРИТВОРА ЗА ЧЕТИРИ ОСУМЊИЧЕНА ЛИЦА

21.08.2014. 14:39

Тужилац из Регионалног тима број 5 Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за четири лица осумњичена за ратне злочине почињен током 1993. године на подручју Потока, општина Мостар.

УПУЋЕН ПРИЈЕДЛОГ ЗА ОДРЕЂИВАЊЕ МЈЕРЕ ПРИТВОРА ЗА ЧЕТИРИ ОСУМЊИЧЕНА ЛИЦА

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је за осумњичене:

- Енеса Ћурића, рођеног 23.11.1956. године у мјесту Хумилишани у општини Мостар, гдје је и настањен, држављанина БиХ,

- Ибрахима Демировића званог „Хећим“, рођеног 27.02.1955. године у мјесту Горња Бијења, општина Мостар, настањеног у Мостару, држављанина БиХ,

- Самира Кресу, рођеног 26.06.1964. године у општини Јабланица, настањеног у Мостару, држављанина БиХ, и

- Хабиба Чопеља, рођеног 25.09.1947. године у мјесту Пресјека, општина Невесиње, настањеног у Благају држављанина БиХ.

Наведени осумњичени се терете да су починили кривично дјело из члана 173. КЗ БиХ ратни злочин против цивилног становништва и кривично дјело ратни злочин против ратних заробљеника из члана 175. КЗ-а БиХ.

Након испитивања осумњичених, поступајући тужилац је према Суду БиХ упутио приједлог за одређивање мјере притвора у трајању од 30 дана из разлога дефинисаних у члану 132. ставу 1. тачки б) ЗКП-а БиХ.

Између осталог, мјера притвора је предложена због опасности да би осумњичени боравком на слободи могли уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак и због оправдане бојазни да би осумњичени, уколико би се нашли на слободи, могли ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике и помагаче, односно да би уништили доказе и трагове битне за овај поступак.

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је Суду БиХ, а тужилаштво наставља истрагу у овом предмету.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba