Вијести

ЛИШЕН СЛОБОДЕ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ ПРОТИВ ЦИВИЛНОГ СТАНОВНИШТВА И РАТНИХ ЗАРОБЉЕНИКА

20.08.2014. 15:14

По налогу Тужилаштва БиХ, у јутарњим часовима на подручју Бијељине, лишен је слободе Глоговац Драган, рођен 07.03.1959. године у Бијељини, држављанин БиХ, осумњичен за ратне злочине почињене у мјесту Каменица општина Завидовићи. Лишење слободе, по налогу тужиоца из Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ, извршили су полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту БиХ.

ЛИШЕН СЛОБОДЕ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ ПРОТИВ ЦИВИЛНОГ СТАНОВНИШТВА И РАТНИХ ЗАРОБЉЕНИКА

Драган Глоговац је под истрагом Тужилаштва БиХ и осумњичен је да је као припадник Војске РС заједно са осталим војницима предузимао радње нечовјечног поступања и мучења према затвореницима бошњачке и хрватске националности, затвореним у затвореничком објекту „Фрањо Херљевић“ у Каменици, општина Завидовићи.

Он је под истрагом због основане сумње да је починио кривично дјело ратни злочин против цивилног становништва из члана 173. став 1. тачка ц) и кривично дјело ратни злочин против ратних заробљеника из члана 175. став 1. тачка а) у вези са члановима 29. и 53. КЗ-а БиХ.

Осумњичени ће у законском року бити предат поступајућем тужиоцу који ће га испитати, те након тога донијети одлуку о покретању приједлога за одређивање мјере притвора или мјера забране.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba