Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ ЋЕ ПРОВЕСТИ ХИТНУ ИСТРАГУ У ВЕЗИ СА ИЗБОРОМ ПРЕДУЗЕЋА ЗА ШТАМПАЊЕ ИЗБОРНОГ МАТЕРИЈАЛА

30.06.2014. 15:43

Након што су се у бх јавности и медијима појавили наводи о нерегуларностима око избора најповољнијег понуђача за штампање изборног материјала, у поступку који проводи Централна изборна комисија БиХ, Тужилаштво БиХ наредило је полицијским службеницима SIPA-е да изврше детаљне провјере цијеле процедуре, те утврде да ли је у поступку било незаконитости и почињења кривичних дјела.

ТУЖИЛАШТВО БиХ ЋЕ ПРОВЕСТИ ХИТНУ ИСТРАГУ У ВЕЗИ СА ИЗБОРОМ ПРЕДУЗЕЋА ЗА ШТАМПАЊЕ ИЗБОРНОГ МАТЕРИЈАЛА

Према информацијама које су се појавиле, у овом поступку за штампање изборног материјала изабрано је предузеће чија је понуда била знатно скупља од другог понуђача, а након што је процедуру проводила Канцеларија за разматрање жалби БиХ.

С обзиром да је у вези са цијелим поступком Тужилаштво БиХ идентификовало активности које упућују на незаконитости у цијелом процесу, издата је наредба надлежној полицијској агенцији са захтјевом за преглед документације и цијелог поступка.

Тужилаштво Босне и Херцеговине одлучно је да спријечи било какве појаве нетранспарентног и незаконитог трошења средстава из буџета која припадају свим грађанима БиХ, нарочито када се ради о вишемилионским износима.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba