Вијести

ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ ТУЖИЛАШТВА БиХ И ФАКУЛТЕТА ЗА КРИМИНАЛИСТИКУ, КРИМИНОЛОГИЈУ И БЕЗБЈЕДНОСНЕ СТУДИЈЕ УНИВЕРЗИТЕТА У САРАЈЕВУ

26.06.2014. 10:55

Главни тужилац Тужилаштва БиХ, Горан Салиховић, и декан Факултета за криминалистику, криминологију и безбједносне студије Универзитета у Сарајеву, проф. др Неџад Корајлић, потписали су данас Меморандум о стручној, образовној и научној сарадњи.

ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ ТУЖИЛАШТВА БиХ И ФАКУЛТЕТА ЗА КРИМИНАЛИСТИКУ, КРИМИНОЛОГИЈУ И БЕЗБЈЕДНОСНЕ СТУДИЈЕ УНИВЕРЗИТЕТА У САРАЈЕВУ

Овим меморандумом успоставља се директна сарадња између двије институције, као и партнерски односи у стручној и образовној области.

Сарадњом ће се посебно обухватити размјена теоријских и практичних знања и искустава у примјени законских рјешења у области кривичног законодавства.

Такође, овај меморандум значајно ће унаприједити размјену достигнутих научних и практичних резултата у процесу откривања и доказивања почињених кривичних дјела, са аспекта криминалистичких и криминолошких научних резултата, а у концепту тужилачко-полицијске сарадње у фази истраге.

Посебна пажња биће посвећена размјени искустава у процесуирању предмета те могућности научног унапређења рјешења и инструмената у кривичном законодавству, као и анализирању стања кретања криминалитета у Босни и Херцеговини, што је од посебног значаја за Тужилаштво БиХ, као и академску заједницу у овој области.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba