Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПРОВЕДЕНА УДРУЖЕНА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈСКИХ СНАГА У БОРБИ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ДРОГОМ

24.06.2014. 15:17

По налогу тужиоца из Одјела III Тужилаштва БиХ, полицијски службеници SIPA-е и МУП-а РС, у више градова у БиХ провели су удружене активности у откривању и процесуирању починилаца кривичних дјела везаних за кријумчарење опојних дрога.

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПРОВЕДЕНА УДРУЖЕНА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈСКИХ СНАГА У БОРБИ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ДРОГОМ

Тужилаштво БиХ је, проводећи истрагу у овом предмету, дошло до сазнања о осумњиченим лицима у више градова у БиХ која су у протеклом периоду, као организована криминална група, у више наврата вршила неовлаштени међународни промет опојним дрогама марихуана и хероин, као и растурање ове опојне дроге на подручју БиХ.

У активностима које су по налогу тужиоца Тужилаштва БиХ, у оквиру акција кодних назива „Алф“ и „Рубикон“ проведене у више градова у оба ентитета широм БиХ, укључујући Зеницу, Градачац, Пелагићево и Бијељину, извршени су претреси на више локација, као и лишење слободе осумњичених лица.

Лица која су под истрагом у овом предмету осумњичена су за кривична дјела организираног криминала из члана 250. и неовлаштеног промета опојним дрогама из члана 195. КЗ БиХ.

Тужилаштво БиХ, заједно са полицијским агенцијама у нашој земљи, уз сарадњу са правосудним институцијама земаља региона, наставља одлучну борбу против организованог криминала и кријумчарења опојних дрога.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba