Вијести

ПОЧЕЛА ЕКСХУМАЦИЈА НА ЈЕЗЕРУ ПЕРУЋАЦ

27.09.2013. 15:08

На подручју општине Вишеград, на локалитету језеро Перућац, дана 26. 09. 2013. године почела је ексхумација под надзором Тужилаштва БиХ.

Током ексхумације је пронађено више некомплетних скелетних остатака људског поријекла. Претпоставља се да се на овој локацији налазе посмртни остаци цивила бошњачке националности који су убијени 1992. године на подручју Вишеграда.

Посмртни остаци биће пребачени у ЈКП Градска гробља Високо, гдје ће остати док се не заврши њихова форензичка обрада и процес идентификације.

Процесом ексхумације на терену координисао је истражилац Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ, а ексхумацију су обављали службеници Института за нестала лица БиХ, вјештак патолог судско-медицинске струке, као и полицијски службеници ПС Вишеград.

Тужилаштво БиХ, заједно са осталим агенцијама за провођење закона, као и институцијама које учествују у процесу тражења и идентификације несталих лица, наставља рад на процесу тражења и ексхумације посмртних остатака жртава ратних злочина у свим крајевима Босне и Херцеговине.

Ова ексхумација ће се наставити наредних дана.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba