Vijesti

JASMIN OMEROVIĆ (1992) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVICU

26.09.2013. 15:31

Optuženi Jasmin Omerović, rođen 13. 08. 1992. godine u Tuzli gdje je i nastanjen, državljanin BiH, koji je optužen za krivično djelo krivotvorenje novca iz člana 205. stava 1. KZ-a BiH, u vezi sa članom 29. istog Zakona, sklopio je sa tužiocem Tužilaštva BiH sporazum o priznanju krivice.

Tužilac je predložio da Sud BiH optuženog Jasmina Omerovića osudi na uslovnu osudu tako što će mu odrediti kaznu zatvora u trajanju od šest (6) mjeseci, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od dvije (2) godine ne izvrši novo krivično djelo.

Na osnovu člana 205. stava 5. KZ-a BiH, od optuženog Jasmina Omerovića će se oduzeti tri krivotvorene novčanice u apoenu od 10,00 KM.

Optuženi je potpisivanjem sporazuma u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela za koje ga tereti optužnica Tužilaštva BiH.

Predložena kazna je u skladu sa udjelom optuženog u izvršenju krivičnog djela.

Ovim sporazumom optuženi je potvrdio da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužilaštva BiH od 17. 06. 2013. godine. Istovremeno je potvrdio da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, te se obavezuje da će nadoknaditi troškove krivičnog postupka u iznosu koji mu, eventualno, odredi Sud BiH.

Optuženi se ovim sporazumom odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na krivičnu sankciju koju mu, na osnovu ovog sporazuma, odredi Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba