Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ А. С.

22.08.2013. 15:19

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ је подигао оптужницу против А. С. (1975) из Призрена на Косову, држављанина Р Србије, који се терети да је починио кривично дјело организираног криминала из члана 250. става 1., у вези са кривичним дјелом неовлаштеног промета опојним дрогама из члана 195. става 1. КЗ-а БиХ.

Оптужени се терети да је у периоду од 25. 03. 2011. до 30. 03. 2011. године, као припадник групе за организовани криминал, заједно са више других лица починио кривично дјело, односно неовлаштено посредовао у вршењу међународног преноса веће количине опојне дроге марихуана - сканк.

У оптужници се наводи да је пронађена наведена дрога у количини 9.762,605 грама, упакована у пакетиће од по пола килограма те омотана ПВЦ фолијом сакривена на скровита мјеста у ПМВ марке „VW Голф 2“ бх. регистарских ознака, откривена приликом полицијске контроле дана 30. 03. 2011. године, око 23,40 часова на МГП Увац, на улазу у БиХ.

Даље се наводи, да о учешћу оптуженог у извршењу овог кривичног дјела потврђује и чињеница да је учествовао у организовању превоза, односно припреме одговарајућег возила како би дрогу могао смјестити у резервоар са горивом, па је након одабира одговарајућег возила за ту сврху извршио плаћање пресуђеном лицу, које је и обавило пренос дроге од Босанске Митровице до Босанске Крупе, приликом чега је ухваћено те кривично процесуирано.

Оптужени А. С. је био у бјекству од 2011. године па све до момента када је недавно лишен слободе због другог кривичног дјела, због којег се тренутно и налази у притвору.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba