Вијести

АДИС ХАСАНАГИЋ (1979) СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

21.08.2013. 15:15

Адис Хасанагић, рођен 25. 07. 1979. године у Сарајеву, гдје је и настањен, држављанин БиХ, који је оптужен за кривично дјело недозвољено кориштење ауторских права из члана 243. става 1. КЗ-а БиХ, склопио је са тужиоцем Одјела III Тужилаштва БиХ споразум о признању кривице.

У складу са споразумом, тужилац и оптужени су сагласни да Суд БиХ изрекне оптуженом Адису Хасанагићу условну осуду којом ће му утврдити казну затвора у трајању од двије (2) године и истовремено одредити да се ова казна неће извршити уколико оптужени у року од три (3) године не изврши ново кривично дјело, као и да му се у смислу члана 243. става 6. КЗ-а БиХ одузму предмети употријебљени за почињење кривичног дјела, ради уништења.

Оптужени је потписивањем споразума у потпуности признао извршење кривичног дјела за које га терети оптужница Тужилаштва БиХ од 27. 06. 2007. године.

Предложена казна је у складу са улогом оптуженог у извршењу кривичног дјела.

Оптужница терети Хасанагића да је у неутврђеном периоду до 27. 05. 2007. године набавио већу количину носача звука и слике (CD, DVD, DIVIX), те исте супротно важећим законским одредбама ставио у промет на пијаци у Сарајеву.

Овим споразумом оптужени је потврдио да је упознат са садржајем споразума о признању кривице. Он истовремено потврђује да изјаву о признању кривице даје добровољно, свјесно и са разумијевањем.

Оптужени се овим споразумом одриче права на суђење и улагање жалбе на кривичну санкцију коју му одреди Суд БиХ.

Споразум је прослијеђен Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba