Vijesti

ADIS HASANAGIĆ (1979) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

21.08.2013. 15:15

Adis Hasanagić, rođen 25. 07.1979. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, državljanin BiH, koji je optužen za kazneno djelo nedozvoljena uporaba autorskih prava iz članka 243. stavka 1. KZ-a BiH, sklopio je sa tužiteljem Odjela III Tužiteljstva BiH sporazum o priznanju krivnje.

Sukladno sporazumu, tužitelj i optuženi suglasni su da Sud BiH izrekne optuženome Adisu Hasanagiću uvjetnu osudu kojom će mu utvrditi kaznu zatvora u trajanju od dvije (2) godine i istodobno odrediti da se ova kazna neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od tri (3) godine ne izvrši novo kazneno djelo, kao i da mu se u smislu članka 243. stavka 6. KZ-a BiH oduzmu predmeti upotrijebljeni za počinjenje kaznenog djela, radi uništenja.

Optuženi je potpisivanjem sporazuma u potpunosti priznao izvršenje kaznenog djela za koje ga tereti optužnica Tužiteljstva BiH od 27. 06. 2007. godine.

Predložena kazna sukladna je ulozi optuženog u izvršenju kaznenog djela.

Optužnica tereti Hasanagića da je u neutvrđenom periodu do 27. 05. 2007. godine nabavio veću količinu nosača zvuka i slike (CD, DVD, DIVIX), te iste protivno važećim zakonskim odredbama stavio u promet na pijaci u Sarajevu.

Ovim sporazumom optuženi je potvrdio da je upoznat sa sadržajem sporazuma o priznanju krivnje. On istodobno potvrđuje da izjavu o priznanju krivnje daje dragovoljno, svjesno i sa razumijevanjem.

Optuženi se ovim sporazumom odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na kaznenu sankciju koju mu odredi Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba