Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ М. Г. (1985)

16.08.2013. 15:09

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против М. Г. (1985) из Тузле, раније осуђиваног, држављанина БиХ.

Оптужница Тужилаштва БиХ терети М. Г. да је дана 02. 02. 2013. године, у поподневним часовима, на пет бензинских пумпи на различитим мјестима у општинама Дервента и Прњавор, починио пет кривичноправних радњи на начин да је ставио у промет пет фалсификованих новчаница у апоену од по 200,00 евра, за које је знао да су фалсификоване, тако што је платио рачуне за насуто гориво, чиме је оштетио власнике поменутих бензинских пумпи за наведени износ.

Према наводима оптужнице, поред извршења кривичног дјела описаног на претходни начин, оптужени М. Г. се терети и да је лажну исправу употријебио као праву тако што је на путничком моторном возилу марке VW Голф 3 имао таблицу са бх. регистарском ознаком, а иста не припада том возилу.

Оптужени се терети да је у оптицај стављао лажан новац и лажну исправу употријебио као праву, чиме је починио продужено кривично дјело кривотворење новца из члана 205. става 1. Кривичног закона БиХ, у вези са чланом 54. истог Закона, те кривично дјело фалсификовање исправе из члана 377. става 1. Кривичног закона РС.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba