Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ МИРОСЛАВА ПЕРИШИЋА (1975)

16.08.2013. 15:06

Тужилац Одјела III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Мирослава Перишића, рођеног 07. 02. 1975. године у Бихаћу гдје је и настањен, држављанина БиХ, који се терети да је починио кривично дјело примање дара и других облика користи из члана 217. става 1. Кривичног закона БиХ.

Оптужени се терети да је дана 11. 08. 2012. године на МГП „Изачић“, радећи у својству полицајца Граничне полиције БиХ, обављајући послове контроле лица и возила у путничком саобраћају на улазу у Босну и Херцеговину, у циљу стицања противправне имовинске користи, од више возача који су аутомобилима из Р Хрватске улазили у Босну и Херцеговину захтијевао одређене новчане износе како би им омогућио улазак у Босну и Херцеговину аутомобилима хрватских регистрацијских таблица без свих докумената потребних за улазак.

У оптужници се наводи да је оптужени, у два наврата, од грађана Републике Хрватске захтијевао новчане износе како би им омогућио прелазак државне границе аутомобилима на којима није било обавезне међународне националне ознаке, а у једном случају је новчани износ тражио од грађанина Републике Хрватске да би му омогућио прелазак државне границе без докумената потребних за прелазак.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba