Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZBOG NEDOZVOLJENE UPORABE AUTORSKIH PRAVA

05.04.2013. 15:19

Tužitelj Odjela III Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Senade Delić, rođene 29.05.1959. godine u Sarajevu, državljanke BiH, koja se tereti da je počinila kazneno djelo nedozvoljena uporaba autorskih prava iz članka 243. stavka 1. Kaznenog zakona BiH, a u svezi sa Zakonom o autorskom i srodnim pravima (“Sl. glasnik BiH“, br. 63/10).

Optužnica tereti Senadu Delić da je kao ravnatelj u poslovnom prostoru fotokopirnice u Sarajevu, bez odobrenja autora ili drugog nositelja autorskog prava, odnosno osobe koja je ovlaštena dati odobrenje, izvršila neovlašteno umnožavanje autorskih djela, knjiga i udžbenika raznih autora fiksiranjem na materijalnu podlogu, te istodobno vršila fotokopiranje knjiga i udžbenika za kojima je vladala veća potražnja, protivno članku 20. stavku 2. Zakona o autorskom i srodnim pravima (“Službeni glasnik BiH” br. 63/10).

Kako se navodi u optužnici, dana 27.03.2012. godine, pretresom njenog poslovnog objekta, pronađena je i oduzeta oprema na kojoj se vršilo neovlašteno umnožavanje, kao i udžbenici i knjige - autorska djela različitih autora.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba