Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ TUŽITELJSTVA BiH SE SASTAO SA IZASLANSTVOM VIJEĆA MINISTARA BiH

04.04.2013. 15:24

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH, Goran Salihović, sastao se sa izaslanstvom Vijeća ministara BiH, koje su sačinjavali ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

GLAVNI TUŽITELJ TUŽITELJSTVA BiH SE SASTAO SA IZASLANSTVOM VIJEĆA MINISTARA BiH

Glavni tužitelj je upoznao ministre sa aktivnostima Tužiteljstva BiH na potpisivanju Protokola o suradnji sa tužiteljstvima susjednih zemalja Srbije, Hrvatske i Crne Gore, kako bi se omogućilo procesuiranje počinitelja kaznenih djela koji se nalaze u susjednim zemljama.

Također, razgovarano je i o planiranom proširenju kapaciteta Tužiteljstva BiH, te prelaska u novu zgradu, a glavni tužitelj je upoznao ministre i da su predstavnici udruga žrtava ratnih zločina, na nedavno održanim sastancima, dali potporu povećanju broja tužitelja i kapaciteta Tužiteljstva BiH, naročito u Posebnom odjelu za ratne zločine.

Tužiteljstvo BiH, u svakodnevnom radu, surađuje sa policijskim agencijama na državnoj razini, kao što su Državna agencija za istrage i zaštitu - SIPA, Granična policija BiH, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH, Služba za poslove sa strancima BiH, Interpol, kao i druge agencije koje su u sastavu Ministarstva sigurnosti BiH.

Suradnja sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH također je važna, jer je u nadležnosti Tužiteljstva BiH procesuiranje kaznenih djela koja se odnose na krijumčarenje robe, carinske prijevare i porezne utaje, neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne uporabe, kao i druga kaznena djela koja su u dodiru sa nadležnostima ovog ministarstva.

Na sastanku je dogovorena intenzivna suradnja u budućnosti, koja će doći do izražaja i zbog skorog izlaska Bosne i Hercegovine na granicu sa Europskom unijom.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba