Вијести

РЕАЛИЗОВАНА МЕЂУНАРОДНА АКЦИЈА КОДНОГ НАЗИВА „КАШМИР“

04.04.2013. 15:22

Тужилаштво БиХ, заједно са полицијским службеницима Граничне полиције и МУП-а Унско-санског кантона, уз међународну сарадњу са државним органима Републике Словеније, реализује заједничку акцију кодног назива „КАШМИР“.

У овој међународној акцији дјелује преко стотину полицијских службеника на терену, а акција укључује већи број истражних мјера и радњи, укључујући лишења слободе и претресе, с циљем проналаска, откривања и процесуирања лица која се доводе у везу са извршењем кривичних дјела везаних за кријумчарење илегалних емиграната из Србије, са подручја Косова, преко БиХ, према Хрватској, Словенији и ЕУ.

У току су претреси на 14 локација, на подручју општина Бијељина, Зворник, Пале  и Велика Кладуша. Лишено је слободе 17 лица, а за два лица поступајући тужилац је већ поднио приједлог за притвор. Остала лица која су лишена слободе биће у законском року предата Тужилаштву БиХ, гдје ће бити испитана у својству осумњичених лица, након чега ће поступајући тужилац одлучити да ли ће Суду БиХ поднијети приједлог за одређивање притвора.

Ова акција представља наставак одлучних активности Тужилаштва БиХ, Граничне полиције БиХ и Ударне групе за борбу против трговине људима, са циљем спречавања и кажњавања учинилаца ових кривичних дјела.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba