Vijesti

REALIZIRANA MEĐUNARODNA AKCIJA KODNOG NAZIVA „KAŠMIR“

04.04.2013. 15:22

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa policijskim djelatnicima Granične policije i MUP-a Unsko-sanske županije, uz međunarodnu suradnju sa državnim tijelima Republike Slovenije, realizira zajedničku akciju kodnog naziva „KAŠMIR“.

U ovoj međunarodnoj akciji djeluje preko stotinu policijskih djelatnika na terenu, a akcija uključuje veći broj istražnih mjera i radnji, uključujući lišenja slobode i pretrese, s ciljem pronalaska, otkrivanja i procesuiranja osoba koje se dovode u svezu sa izvršenjem kaznenih djela vezanih za krijumčarenje ilegalnih emigranata iz Srbije, sa područja Kosova, preko BiH, prema Hrvatskoj, Sloveniji i EU.

U tijeku su pretresi na 14 lokacija, na području općina Bijeljina, Zvornik, Pale i Velika Kladuša. Lišeno je slobode 17 osoba, a za dvije osobe postupajući tužitelj je već podnio prijedlog za pritvor. Ostale osobe koje su lišene slobode će u zakonskom roku biti predane Tužiteljstvu BiH, gdje će biti ispitane u svojstvu osumnjičenih osoba, nakon čega će postupajući tužitelj odlučiti da li će Sudu BiH podnijeti prijedlog za određivanje pritvora.

Ova akcija predstavlja nastavak odlučnih aktivnosti Tužiteljstva BiH, Granične policije BiH i Udarne skupine za borbu protiv trgovine ljudima, sa ciljem sprječavanja i kažnjavanja počinitelja ovih kaznenih djela.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba