Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ЈЕДНО ЛИЦЕ ЗБОГ ОРГАНИЗОВАНОГ КРИМИНАЛА

25.02.2013. 15:05

Тужилац Посебног одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за једно лице, које се сумњичи за кривично дјело организирани криминал из члана 250. став 3., у вези са кривичним дјелима тешка крађа из члана 287. КЗ-а ФБиХ и изнуда из члана 295. КЗ-а ФБиХ.

Приједлог за притвор затражен је за Данила Цицовића (1977), рођеног и настањеног у Палама, држављанина БиХ.

Наведени осумњичени лишен је слободе дана 20.02.2013.г. око 16:00 часова на Палама од стране овлаштених службеника МУП-а Кантона Сарајево, МУП-а Републике Српске и Државне агенције за истраге и заштиту (SIPА).

Након испитивања осумњиченог, поступајући тужилац упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора у трајању од 30 дана.

Тужилац је предложио одређивање мјере притвора за осумњиченог Данила Цицовића из разлога предвиђених чланом 132. став 1. тачке а), б) и ц) ЗКП-а БиХ.

Између осталог, мјера притвора предложена је због опасности од бјекства осумњиченог, опасности да би осумњичени боравком на слободи могао прикривати доказе, утицати на свједоке или саучеснике у циљу онемогућавања прикупљања доказа и провођења истраге, али и због оправдане сумње да би осумњичени, уколико би се нашао на слободи, могао поново извршити исто или слично кривично дјело.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba