Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV NEDŽADA RAMULIĆA (1973)

28.01.2013. 15:33

Tužitelj Odjela III podigao je optužnicu protiv Nedžada Ramulića, rođenog 03.08.1973. godine u Bihaću, gdje je i nastanjen, ranije osuđivanog, državljanina BiH, koji se tereti da je počinio kazneno djelo nedozvoljena uporaba autorskih prava iz članka 243. stavak 1. Kaznenog zakona BiH.

Optužnica tereti Nedžada Ramulića da je tijekom druge polovice 2012. godine, kao korisnik montažnog objekta na gradskoj pijaci u Bihaću, bez odobrenja autora ili drugog nositelja autorskog prava, stavljao u promet nelegalno umnožena autorska djela, fiksirana na različitim nosačima slike i zvuka, a za koje je znao da se radi o nelegalno umnoženim kopijama, načinjenim protivno važećim zakonskim odredbama o autorskim pravima.

Kako se navodi u optužnici, dana 22.08.2012. godine, prigodom realizacije naredbe za pretres Suda BiH, pronađeno je ukupno 876 komada nelegalno umnoženih piratskih izdanja različitog sadržaja i formata, koja su privremeno oduzeta od strane ovlaštenih službenih djelatnika Državne agencije za istrage i zaštitu BiH-SIPA.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba