Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ РАЗЕ МЕРДАНОВИЋ (1978)

23.01.2013. 15:30

Тужилац Одсјека III подигао је оптужницу против Разе Мердановић, рођене 12.05.1978. године у општини Сански Мост гдје је и настањена, држављанке БиХ, која се терети да је учинила кривично дјело недозвољено кориштење ауторских права из члана 243. став 1. КЗ-а БиХ.

Оптужница терети Разу Мердановић да је дана 04.09.2012. године, у просторијама своје трговачке радње у Санском Мосту, без одобрења аутора, ставила у промет ауторска дјела похрањена на CD/DVD медије, укупно 760 комада, а за које је знала да се ради о нелегално умноженим копијама, супротно важећим законским одредбама о ауторским правима.

Оптужена Раза Мердановић се терети да је ставила у промет ауторска дјела умножена без одобрења аутора, другог носиоца ауторског права, односно лица које је овлаштено дати одобрење, а одобрење је потребно према Закону БиХ, чиме је учинила кривично дјело недозвољено кориштење ауторских права из члана 243. став 1. КЗ-а БиХ, а у вези са Законом о ауторском и сродним правима („Службени гласник БиХ“, број 63/10).

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba