Вијести

ОПТУЖЕНИ АНТЕ БАЧИЋ (1972) СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

17.01.2013. 15:28

Оптужени Анте Бачић споразумно је признао кривицу за кривично дјело недозвољено кориштење ауторских права из члана 243. став 1. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

Оптужени Анте Бачић звани ,,Тони“, рођен 17.08.1972. године у Дубровнику, Р Хрватска, настањен у Неуму, раније осуђиван, држављанин БиХ и Р Хрватске, споразумно је признао кривицу за кривично дјело за које се терети и са тужиоцем Одсјека III Тужилаштва БиХ закључио споразум о признању кривице.

Склапањем споразума о признању кривице, оптужени је у потпуности признао извршење кривичног дјела које му се ставља на терет оптужницом Тужилаштва БиХ од 05.10.2012. године, а која је потврђена од стране Суда БиХ дана 09.10.2012. године.

У складу са споразумом, тужилац и одбрана сагласни су да, на основу споразума, Суд БиХ изрекне оптуженом Анти Бачићу условну осуду тако што ће му утврдити казну затвора у трајању од 8 (осам) мјесеци и истовремено одредити да се изречена казна неће извршити ако у року од 2 (двије) године од дана правоснажности пресуде не почини ново кривично дјело, та да му се истовремено изрекне споредна новчана казна у износу од 10.000,00 КМ.

Предложена казна је у складу са улогом оптуженог у извршењу кривичног дјела.

Оптужени Анто Бачић се терети да је дана 19.09.2012. године у послијеподневним часовима, у граничном појасу општине Неум, управљајући путничким моторним возилом, у пртљажнику преносио 200 комада нелегално умножених CD медија са снимљеном музиком разних аутора, за које је знао да се ради о нелегално умноженим копијама.

Овим споразумом оптужени потврђује да је упознат са садржајем оптужнице Тужилаштва БиХ. Он истовремено потврђује да изјаву о признању кривице даје добровољно, свјесно и са разумијевањем, те се обавезује да ће надокнадити трошкове кривичног поступка у износу који му евентуално одреди Суд БиХ.

Склапањем споразума оптужени се одриче права на суђење, те права на улагање жалбе на кривично-правну санкцију коју му, на основу споразума, изрекне Суд БиХ.

Споразум је прослијеђен Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba