Vijesti

OPTUŽENI ANTE BAČIĆ (1972) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

17.01.2013. 15:28

Optuženi Ante Bačić sporazumno je priznao krivnju za kazneno djelo nedozvoljena uporaba autorskih prava iz članka 243. stavak 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Optuženi Ante Bačić zvani ,,Toni“, rođen 17.08.1972. godine u Dubrovniku, R Hrvatska, nastanjen u Neumu, ranije osuđivan, državljanin BiH i R Hrvatske, sporazumno je priznao krivnju za kazneno djelo za koje se tereti i sa tužiteljem Odjela III Tužiteljstva BiH zaključio sporazum o priznanju krivnje.

Sklapanjem sporazuma o priznanju krivnje, optuženi je u cijelosti priznao izvršenje kaznenog djela koje mu se stavlja na teret optužnicom Tužiteljstva BiH od 05.10.2012. godine, a koja je potvrđena od strane Suda BiH dana 09.10.2012. godine.

Sukladno sporazumu, tužitelj i obrana suglasni su da, na temelju sporazuma, Sud BiH izrekne optuženom Anti Bačiću uvjetnu osudu tako što će mu utvrditi kaznu zatvora u trajanju od 8 (osam) mjeseci i istodobno odrediti da se izrečena kazna neće izvršiti ako u roku od 2 (dvije) godine od dana pravomoćnosti presude ne počini novo kazneno djelo, ta da mu se istodobno izrekne sporedna novčana kazna u iznosu od 10.000,00 KM.

Predložena kazna sukladna je ulozi optuženog u izvršenju kaznenog djela.

Optuženi Ante Bačić se tereti da je dana 19.09.2012. godine u poslijepodnevnim satima, u graničnom pojasu općine Neum, upravljajući putničkim motornim vozilom, u prtljažniku prenosio 200 komada nelegalno umnoženih CD medija sa snimljenom muzikom raznih autora, za koje je znao da se radi o nelegalno umnoženim kopijama.

Ovim sporazumom optuženi potvrđuje da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužiteljstva BiH. On istodobno potvrđuje da izjavu o priznanju krivnje daje dragovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, te se obvezuje da će nadoknaditi troškove kaznenog postupka u iznosu koji mu eventualno odredi Sud BiH.

Sklapanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje, te prava na ulaganje žalbe na kazneno-pravnu sankciju koju mu, na temelju sporazuma, izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba