Vijesti

OPTUŽENI JOSIP RAŠO SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU ZA KAZNENO DJELO DAVANJE LAŽNOG ISKAZA

12.12.2012. 15:05

Optuženi Josip Rašo sporazumno je priznao krivnju za počinjeno kazneno djelo davanje lažnog iskaza iz članka 235. stavak 3. u svezi sa stavkom 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Optuženi Josip Rašo, rođen 31.07.1976. godine u Sarajevu, nastanjen u Kiseljaku, ranije osuđivan, državljanin BiH, sporazumno je priznao krivnju za kazneno djelo za koje se tereti i sa tužiteljem Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH zaključio sporazum o priznanju krivnje.

Sklapanjem sporazuma, optuženi Rašo je u cijelosti priznao izvršenje kaznenog djela koje mu se stavlja ne teret optužnicom Tužiteljstva BiH od 07.11.2012. godine, a koja je u cijelosti potvrđena od suca za prethodno saslušanje Suda BiH dana 16.11.2012. godine.

Sukladno sporazumu, tužitelj i obrana suglasni su da, na temelju sporazuma, Sud BiH optuženom izrekne kaznu zatvora u trajanju od šest (6) mjeseci.

Predložena kazna sukladna je ulozi optuženog u izvršenju kaznenog djela.

Ovim sporazumom optuženi potvrđuje da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužiteljstva BiH. On istodobno potvrđuje da izjavu o priznanju krivnje daje dragovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, bez ikakve prisile ili nagovora, te se obvezuje da će nadoknaditi troškove kaznenog postupka u iznosu koji mu, eventualno, odredi Sud BiH.

Sklapanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje te prava na ulaganje žalbe na kaznenopravnu sankciju koju mu, na temelju sporazuma, izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu Bosne i Hercegovine.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba