Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV MIJE VINCETIĆA (1970)

03.12.2012. 15:06

Tužitelj Odjela III Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Mije Vincetića, zvanog "Mika", rođenog 29.05.1970. godine u općini Orašje, gdje je i nastanjen, državljanina BiH i R Hrvatske, koji se tereti da je počinio kazneno djelo primanje dara i drugih oblika koristi iz članka 217. stavak 1. Kaznenog zakona BiH.

Optuženi se tereti da je dana 29.08.2012. godine oko 12:00 sati na MGP Šamac, radeći kao ovlaštena službena osoba Granične policije BiH, vršeći poslove nadzora i kontrole prelaska državne granice na ulazu u Bosnu i Hercegovinu, u cilju sticanja protupravne imovinske koristi, zahtijevao i primio dar za sebe da u okviru svog ovlaštenja ne izvrši službenu radnju koju je bio dužan izvršiti, što je protivno važećim zakonskim propisima.

U optužnici se navodi da je optuženi navedenog dana, na štetu interesa i ciljeva službe, od državljanina BiH sa boravišnom vizom Velike Britanije, zahtijevao i primio novčani dar u iznosu od 30,00 eura da u okviru svog ovlaštenja ne izvrši službenu radnju koju je bio dužan izvršiti. U optužnici se navodi da je optuženi navedenoj osobi, bez upućivanja osobe da kupi zeleni karton tj. granično osiguranje od automobilske odgovornosti za putničko motorno vozilo, omogućio nezakonit prelazak državne granice BiH, odnosno ulazak u BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba