Вијести

У ОПШТИНАМА БРАТУНАЦ И СРЕБРЕНИЦА У ТОКУ СУ ЕКСХУМАЦИЈЕ ТИЈЕЛА ЖРТАВА ИЗ ПРОТЕКЛОГ РАТА

14.11.2012. 15:36

На локацији Бурнице-Реповац у општини Братунац и на локацији Сједаче-језеро Перућац у општини Сребреница, у току су ексхумације под надзором истражиоца Тужилаштва БиХ.

У општини Братунац пронађени су комплетни остаци тијела једног лица, а у општини Сребреница пронађени су такође комплетни остаци тијела једног лица.

Пронађени посмртни остаци жртава биће пребачени у Комеморативни центар Тузла ради обдукције, идентификације и форензичке обраде.

ДНК налаз ових тијела радиће се у лабораторији Међународне комисије за нестала лица (ICMP).

Овим ексхумацијама присуствују представници Института за нестала лица БиХ, представници Полицијске станице Братунац (у Братунцу) и Полицијске станице Сребреница (у Сребреници), љекар судске медицине и истражилац Тужилаштва БиХ.

Ексхумацијама руководи истражилац Тужилаштва БиХ, који по инструкцијама тужиоца координише рад полицијских, форензичких и других овлаштених лица која врше процес ексхумације.

Тужилаштво БиХ, заједно са институцијама које су укључене у процес тражења несталих лица у БиХ, наставља активности на процесу ексхумација и тражења несталих у свим крајевима БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba