Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПРОВЕДЕНА ВЕЛИКА УДРУЖЕНА ПОЛИЦИЈСКА АКЦИЈА У БОРБИ ПРОТИВ ОРГАНИЗОВАНОГ КРИМИНАЛА

16.10.2012. 15:04

По налогу Тужилаштва БиХ, проведена је велика удружена полицијска акција која се односи на претресе и лишење слободе већег броја лица осумњичених за организовани криминал, а у вези са кријумчарењем цигарета у вишемилионским износима, учињеним током 2011. и 2012. године.

Носилац активности је Гранична полиција БиХ, а у акцији на терену су учествовали и полицијски службеници МУП-а РС и МУП-а ХНК.

У оквиру ове активности, под истрагом Тужилаштва БиХ је 25 лица, а претресено је више од 20 локација у градовима широм Босне и Херцеговине.

Лица која су под истрагом осумњичена су за међународно кријумчарење великих количина цигарета из Р Србије, Р Црне Горе и са подручја Косова у БиХ, па даље према Р Хрватској. Ради се о кријумчарењу робе вишемилионског износа којим су учиниоци остварили велику имовинску корист.

Према резултатима истраге, радило се о неколико организованих криминалних група, са јасно подијељеним задужењима и активностима у оквиру извршења наведених кривичних дјела, а које су заједно чиниле мрежу кријумчара и препродаваца цигарета.

Лица која су лишена слободе, биће у законском року предата поступајућем тужиоцу Посебног одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ, који ће их испитати и одлучити о приједлозима за одређивање притвора.

Ради се о врло обимној истрази Тужилаштва БиХ и полицијских агенција, током које је остварена значајна сарадња са правосудним и полицијским органима сусједних земаља.

Тужилаштво БиХ, заједно са агенцијама за провођење закона, наставља активности у борби против свих облика тешког криминала у БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba