Vijesti

PREDLOŽEN PRITVOR ZA TRI OSUMNJIČENE OSOBE ZBOG NEOVLAŠTENOG PROMETA OPOJNIM DROGAMA

12.10.2012. 15:39

Tužilac Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za tri osobe, osumnjičene za krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stav 1. Krivičnog zakona BiH, a na osnovu člana 139. Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine.

Tužilac Odjela 3 Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za:

1.   Milana Milatića, rođenog 01.09.1991. godine u Peći u Republici Srbiji, nastanjenog u Podgorici, državljanina Republike Srbije,

2.   Miloša Pavićevića, rođenog 31.08.1991. godine u Podgorici u Republici Crnoj Gori gdje je i nastanjen, državljanina Crne Gore i

3.   Ivone Vučić, rođene 13.05.1991. godine u Podgorici gdje je i nastanjena, državljanke Crne Gore.

Navedeni osumnjičeni lišeni su slobode dana 09.10.2012. godine oko 22 sata, od strane ovlaštenih službenika Granične policije BiH, nakon čega su u zakonskom roku predati Tužilaštvu BiH.

Tužilaštvo BiH sumnjiči Milana Milatića, Miloša Pavićevića i Ivonu Vučić da su preko državne granice BiH pokušali prokrijumčariti više od 11 kilograma marihuane radi njene daljnje međunarodne kupoprodaje, u čemu su spriječeni od strane ovlaštenih službenika GP BiH.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac je prema Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora iz razloga opisanih u članu 132. tačke a) ZKP-a BiH.

Mjera pritvora predložena je iz razloga što postoji opasnost od bjekstva ovih osumnjičenih u Republiku Crnu Goru, odnosno Republiku Srbiju, koje ne izručuju svoje državljane za krivična djela koja im se stavljaju na teret, te bi u tom slučaju postali nedostupni organima gonjenja.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba