Vijesti

TROJICA OPTUŽENIH SPORAZUMNO PRIZNALI KRIVICU

21.09.2012. 15:08

Trojica optuženih za neovlašteni promet opojnim drogama sporazumno su priznali krivicu.

Za optužene su predložene kazne zatvora u trajanju od jedne (1) godine do tri (3) godine.

Optuženi, koji su sa tužiocem Tužilaštva BiH sklopili sporazum o priznanju krivice, su:

  1. Hamdija Murić, rođen 24.05.1976. godine u Kosovskoj Mitrovici, stalno nastanjen u Rožaju u Republici Crnoj Gori, državljanin Republike Crne Gore, optužen za krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stav 2., u vezi sa stavom 1. KZ BiH. Tužilac je predložio da Sud BiH optuženog Hamdiju Murića osudi na kaznu zatvora u trajanju od tri (3) godine.
  2. Asmir Kurpejović, rođen 21.07.1975. godine u Rožaju u Republici Crnoj Gori gdje je i stalno nastanjen, državljanin Republike Crne Gore, optužen za krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stav 2., u vezi sa stavom 1. KZ BiH. Tužilac je predložio da Sud BiH optuženog Asmira Kurpejovića osudi na kaznu zatvora u trajanju od jedne (1) godine.
  3. Ferdo Šimić, rođen 24.05.1971. godine u opštini Tomislavgrad gdje je i nastanjen, državljanin Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Tužilac je predložio da Sud BiH optuženog Ferdu Šimića osudi na kaznu zatvora u trajanju od jedne (1) godine.

Svi navedeni optuženi su potpisivanjem sporazuma u potpunosti priznali izvršenje krivičnih djela za koje ih tereti optužnica Tužilaštva BiH od 28.05.2012. godine.

Predložene kazne su u skladu sa udjelom optuženih u izvršenju krivičnih djela.

Potpisivanjem ovog sporazuma o priznanju krivice, svi navedeni optuženi su pristali da će na poziv Suda BiH svjedočiti pred Sudom BiH.

Ovim sporazumom svi navedeni optuženi su potvrdili da su upoznati sa sadržajem optužnice Tužilaštva BiH od 28.05.2012. godine. Oni su istovremeno potvrdili da su izjavu o priznanju krivice dali dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, te se obavezali da će nadoknaditi troškove krivičnog postupka u iznosu koji im eventualno odredi Sud BiH.

Svi navedeni optuženi se ovim sporazumom odriču prava na suđenje i ulaganje žalbe na krivičnu sankciju koju im, na osnovu ovog sporazuma, odredi Sud BiH.

Sporazumi su proslijeđeni Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba