Вијести

У ТОКУ ЈЕ ЕКСХУМАЦИЈА У ОПШТИНИ ШЕКОВИЋИ

12.09.2012. 15:37

У општини Шековићи, на локацији Трново, у току је ексхумација под надзором Тужилаштва БиХ, а ексхумирани су посмртни остаци најмање два лица. Идентитет страдалих лица биће утврђен накнадном анализом.

Пронађени остаци ће бити пребачени у Комеморативни центар Тузла, гдје ће бити узети узорци за ДНК анализу, ради идентификације жртава. ДНК налаз ових тијела радиће се у лабораторији Међународне комисије за нестала лица (ICMP).

Процесом ексхумације на терену координисао је истражилац Посебног одсјека за ратне злочине Тужилаштва БиХ, а у поступку ексхумације учествовали су представници Међународне комисије за нестала лица (ICMP), службеници Института за нестала лица БиХ, вјештак патолог судско-медицинске струке, као и представници МУП-а РС-а.

Тужилаштво БиХ, заједно са осталим агенцијама за провођење закона, као и институцијама које учествују у процесу тражења и идентификације несталих лица, наставља рад на процесу тражења и ексхумације посмртних остатака жртава ратних злочина у свим крајевима Босне и Херцеговине.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba