Vijesti

TUŽILAŠTVO BiH ZAPRIMILO DRUGOSTEPENU PRESUDU U PREDMETU „RIJAD RUSTEMPAŠIĆ I DR“

10.09.2012. 15:17

Tužilaštvo BiH, nakon što je zaprimilo pravosnažnu presudu u predmetu protiv Rijada Rustempašića, ističe da je zadovoljno pravosnažnom presudom u ovom predmetu, te da zajedno s drugim agencijama za provođenje zakona nastavlja rad na procesuiranju predmeta koji se odnose na krivična djela terorizma.

Pravosnažnom presudom, kojom se potvrđuje prvostepena presuda, optuženi Rijad Rustempašić osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 4 godine i 6 mjeseci, Abdulah Handžić na zatvorsku kaznu od 3 godine i 4 mjeseca i Edis Velić na zatvorsku kaznu od 3 godine i 4 mjeseca zatvora.

Osobe optužene u ovom predmetu teretile su se za pripremu izvršenja terorističkih akata u Bosni i Hercegovini, čija je realizacija spriječena aktivnostima agencija za provođenje zakona i istragom Tužilaštva BiH.

Ova presuda rezultat je efikasnog rada i saradnje više agencija za provođenje zakona u BiH.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa policijskim i sigurnosnim agencijama, nastavlja intenzivan rad na predmetima koji se odnose na krivična djela terorizma, sa ciljem uspostavljanja što sigurnije atmosfere za život svih građana Bosne i Hercegovine.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba