Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА 4 ОСУМЊИЧЕНА ЛИЦА У ОКВИРУ АКЦИЈЕ „ТИТАН“

05.09.2012. 15:51

Поступајући тужилац Посебног одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ, након што је испитао осумњичене, предложио је одређивање мјере притвора за сва 4 лица која је МУП РС-а предао Тужилаштву БиХ у оквиру акције кодног назива „Титан“.

У оквиру истраге у овом предмету, МУП РС-а је Тужилаштву БиХ доставио извјештај о учињеном кривичном дјелу организираног криминала (члан 250. КЗ БиХ) и неовлаштеног промета опојним дрогама (члан 195. КЗ БиХ), против 9 познатих и једног непознатог лица.

Након проведене истраге МУП РС-а је лишио слободе више лица, те након полицијске обраде предао поступајућем тужиоцу 4 осумњичена лица, с обзиром да се један број осумњичених већ налази у затворским установама у БиХ и другим земљама.

Након испитивања осумњичених, поступајући тужилац упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора од 30 дана за осумњичене:

- Р.З., рођена 1979. године,

- И.В. рођен 1976. године,

- В.Д. рођен 1984. године, и

- Т.З. рођен 1987. године.

Мјера притвора предложена је из разлога описаних у члану 132. став 1. тачке а), б) и ц) ЗКП-а БиХ, односно због постојања опасности од бјекства осумњичених, опасности да би боравком на слободи могли ометати истрагу и вршити утицај на свједоке или саучеснике, а у односу на осумњиченог Т.З. због постојања опасности да би боравком на слободи могао поново учинити кривично дјело.

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је Суду БиХ, а тужилаштво са циљем подизања оптужнице, наставља истрагу у овом предмету. 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba