Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ И МУП РС ПРОВЕЛИ АКЦИЈУ КОДНОГ НАЗИВА „ТИТАН“

04.09.2012. 15:17

У оквиру акције лишено је слободе и приведено више лица, те су извршени претреси на више локација у Бијељини и Фочи. Осумњичена лица ће у законском року бити предата Тужилаштву БиХ.

По налогу тужиоца из Посебног одсјека за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ, полицијски службеници МУП-а Републике Српске, провели су обимну акцију кодног назива „Титан“. Службеници Тужилаштва БиХ координисали су на терену рад полицијских службеника.

Акција је усмјерена на откривање и кривично процесуирање већег броја лица, осумњичених за кривично дјело међународног кријумчарења опојних дрога.

Дио осумњичених лица налази се у КПЗ установама у БиХ и иностранству, а већи број осумњичених лишен је слободе у акцији која је почела рано јутрос.

Упоредо са лишењима слободе, извршен је претрес већег броја објеката, у циљу прикупљања доказа у овом предмету.

Лица која су предмет истраге, осумњичена су за кријумчарење већих количина тешких опојних дрога, а приликом истраге у овом предмету остварена је сарадња са правосудним и полицијским институцијама околних држава.

Према прикупљеним доказима, неки од осумњичених били су међу главним кријумчарима опојне дроге кокаин, за подручје БиХ.

Након лишења слободе поступајући тужилац ће испитати осумњичене, те одлучити о покретању приједлога за одређивање мјера притвора или мјера забране за осумњичене.

Тужилаштво БиХ наставља истрагу у овом предмету у правцу подизања оптужнице.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba