Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZBOG NEDOZVOLJENE UPORABE AUTORSKIH PRAVA

03.09.2012. 15:12

Tužiteljstvo BiH podiglo optužnicu protiv Vildane Fazlibegović, koja se tereti da je počinila kazneno djelo nedozvoljena uporaba autorskih prava iz članka 243. stavak 1. Kaznenog zakona BiH.

Tužitelj Odjela III Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Vildane Fazlibegović, rođene 17.04.1971. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, državljanke BiH.

Optužnica tereti Vildanu Fazlibegović da je tijekom 2012. godine, kao ravnatelj i odgovorna osoba poduzeća u Sarajevu, u dva poslovna objekta, bez odobrenja autora, drugog nositelja autorskog prava ili osobe koja je ovlaštena dati odobrenje, nelegalno umnožavala i stavljala u promet tako umnožena autorska djela u vidu udžbenika i knjiga različitih nakladnika i autora, za koje je znala da se radi o nelegalno umnoženim kopijama, protivno člancima 20., 21. i 22. Zakona o autorskom i srodnim pravima („Službeni glasnik BiH“, broj: 63/10).

Kako se navodi u optužnici, prigodom pretresa navedenih poslovnih objekata od ovlaštenih službenih osoba Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA, dana 27.03.2012. godine, pronađeno je i privremeno oduzeto 67 komada nelegalno umnoženih knjiga i udžbenika.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba