Vijesti

U SARAJEVU ODRŽAN SASTANAK KOORDINACIJE RAVNATELJA POLICIJSKIH AGENCIJA U BiH, GLAVNOG TUŽITELJA I TAJNIKA MINISTARSTVA SIGURNOSTI BiH

26.06.2012. 14:50

U organizaciji Policijske misije Europske unije (EUPM) u BiH, održan je sastanak koordinacije ravnatelja policijskih agencija i glavnog tužitelja u BiH. Tijekom ovog sastanka, a s obzirom na okončanje mandata Misije EUPM-a u BiH, sudionici koordinacije uputili su izraze zahvalnosti Misiji EUPM-a za sve napore i aktivnosti koje je Misija provela u proteklih 9 godina s ciljem pomoći policijskim strukturama u postdejtonskoj Bosni i Hercegovini.

U SARAJEVU ODRŽAN SASTANAK KOORDINACIJE RAVNATELJA POLICIJSKIH AGENCIJA U BiH, GLAVNOG TUŽITELJA I TAJNIKA MINISTARSTVA SIGURNOSTI BiH

Misija EUPM-a zasigurno je ostvarila značajne rezultate u policijskoj reformi i jačanju policijskih kapaciteta u Bosni i Hercegovini, kako bi se borba protiv svih oblika kriminala učinila učinkovitijom, suradnja između policijskih agencija koje djeluju u BiH poboljšala, te provele mnoge aktivnosti sa ciljem poboljšanja sigurnosne situacije i životnog okruženja svih građana Bosne i Hercegovine, zajednički je zaključak sudionika sastanka koordinacije.

Sudionicima sastanka obratio se NJ. E. Peter Sorensen, šef Izaslanstva Europske unije i specijalni predstavnik EU, koji je govorio o budućim aktivnostima u sektoru za provedbu zakona, uključujući IPA projekat za provedbu zakona i Odjel za provedbu zakona u Uredu specijalnog predstavnika EU.

Komesar EUPM-a, Stefan Feller, u pozdravnom govoru obratio se sudionicima sastanka koordinacije ravnatelja policije i glavnog tužitelja, te istakao da vjeruje da će Bosna i Hercegovina u narednom razdoblju nastaviti aktivnosti na jačanju suradnje između policijskih agencija, u procesu približavanja Bosne i Hercegovine europskim integracijama.

Sudionicima sastanka koordinacije, tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana, pridružili su se i dali potporu u radu, NJ. E. Patrick Moon, veleposlanik SAD-a u BiH, NJ. E. Jonathan Moore, zamjenik veleposlanika SAD-a u BiH, NJ. E. Peter Sorensen, šef Izaslanstva Europske unije i specijalni predstavnik EU u BiH.

Na redovitim sastancima koordinacije ravnatelja policijskih agencija i glavnog tužitelja sudjeluju:

- v.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH,

- ravnatelj Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH,

- ravnatelj Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA,

- ravnatelj Granične policije BiH,

- ravnatelj Službe za poslove sa strancima BiH,

- tajnik Ministarstva sigurnosti BiH,

- ravnatelj Federalne uprave policije MUP-a FBiH,

- ravnatelj Policije MUP-a RS,

- šef Policije Brčko distrikta BiH,

- predstavnik policijskih komesara kantonalnih MUP-ova u F BiH,

- šef Misije EUPM-a ili dužnosnici EUPM-a,

- predstavnici Veleposlanstva SAD-a u BiH i predstavnici projekta ICITAP.

Sastancima koordinacije ravnatelja policije i glavnog tužitelja se, po potrebi, u radu priključuju i predstavnici ostalih policijskih, sigurnosnih i pravosudnih agencija u BiH.

Organizaciju sastanaka, po sistemu rotacije, preuzimaju ravnatelji i čelni dužnosnici institucija uključenih u koordinaciju.

Domaćin sastanka u Sarajevu bila je Misija EUPM-a u BiH.

p class=MsoNormal

 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba