Vijesti

PREDLOŽEN PRITVOR ZA PREDRAGA MILISAVLJEVIĆA

22.06.2012. 12:55

Tužitelj Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog pritvora za Predraga Milisavljevića, osumnjičenog da je počinio kazneno djelo zločini protiv čovječnosti iz članka 172. Kaznenog zakona BiH.

Tužitelj Tima III Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Predraga Milisavljevića, rođenog 27. 05. 1958. godine u Višegradu, sa prebivalištem u Španjolskoj-Kanarski otoci.

Osumnjičeni Predrag Milisavljević nakon lišenja slobode predat je postupajućem tužitelju, koji ga je ispitao u svojstvu osumnjičene osobe, nakon čega je prema Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točke a), b) i d) Zakona o kaznenom postupku BiH.

Određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom predloženo je zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu i izvršiti utjecaj na suučesnike u izvršenom kaznenom djelu, a i zato jer se radi o kaznenom djelu, za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od 10 godina ili teža kazna. Zbog načina izvršenja kaznenog djela i posljedica istog, određivanje pritvora je neophodno zbog toga što bi puštanje osumnjičenog na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Predrag Milisavljević je osumničen da je, zajedno sa još nekoliko pripadnika policije i Vojske Republike Srpske u lipnju 1992. godine, sudjelovao u prisilnom preseljenju oko 450 osoba nesrpske nacionalnosti sa područja općine Višegrad i u ubojstvu preko 40 osoba nesrpske nacionalnosti kod jame Paklenik, općina Sokolac.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba